×

LUNCH MENU

 


PONIEDZIAŁEK 21.05

Toskańska zupa z fasolą i cukinią

*

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, sos serowy, gotowane ziemniaki, sałata

lub

Sałata ze szparagami, jajkiem, pomidorami cherry, rzodkiewką i sosem Cesar

*

Mus czekoladowy

 

 

WTOREK 22.05

Barszcz ukraiński

*

Schab ze szparagami, opiekane młode ziemniaki, pomidor z rzodkiewką i szczypiorkiem

lub

Pierogi z kaszą gryczaną okraszone cebulką

*

Racuch z jabłkiem

 

 

 

ŚRODA 23.05

Zupa z młodej kapusty

*

Podudzie kurczaka pieczone z pieczarkami i fasolką, frytki

lub

Kluski leniwe ze śmietaną i owocami

*

Ciasto bananowe

 

 

CZWARTEK 24.05

Chłodnik ogórkowy

*

Pierś kurczaka marynowana w teriyaki, ryż smażony z warzywami, sałata z sosem vinegret

lub

Ziemniaki pieczone z serem cheddar i szczypiorkiem, sos tzatziki

*

Kruche ciasteczka

 

 

PIĄTEK 25.05

Zupa z młodego szczawiu z jajkiem

*

Polędwiczki wieprzowe, sos kurkowym kopytka, sałata z koperkiem

lub

makaron ze szpinakiem, pomidorami cherry i parmezanem w kremowym sosie

*

Mus tiramisu z kajmakiem

Zupa + danie główne + deser 19,90 zł