×


PONIEDZIAŁEK 19.02

Krem z czerwonych buraków z kwaśną śmietaną

*

Pierś z kurczaka w sosie z suszonych pomidorów, pure ziemniaczane, surówka z sałaty lodowej

lub

Bakłażan faszerowany kaszą bulgur, warzywami i serem feta, dip z kwaśnej śmietany i natki pietruszki

*

Ciasto brownie

WTOREK 20.02

Barszcz Ukraiński

*

Polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym, fasolka szparagowa, ziemniaki z pieca

  lub

Makaron penne z boczniakiem i pastą truflową w kremowym sosie

*

Twarożek owocowy z herbatnikiem

 

ŚRODA 21.02

Krupnik

*

Indyk w chrupiącej panierce, sałatka colesław, opiekane ziemniaki

lub

Gnocchi z karczochami, papryką, cebulką w sosie demi i parmezanem

*

                               Mus czekoladowy z bitą śmietaną

CZWARTEK 22.02

Zupa ogórkowa

*

Devolay z masłem, ziemniaki tłuczone, zasmażana marchewka baby

lub

Kaszotto z podgrzybkami, natką pietruszki, świeżą salsą z pomidorków koktajlowych

*

                               Babeczka z musem z mascarpone

PIĄTEK 23.02

Zupa warzywna z komosą ryżową

*

Filet z dorsza z sosem porowym, ryż z warzywami, surówka z karotki z chrzanem

lub

Naleśniki nadziewane szpinakiem i serem, dip jogurtowy

*

Mus owocowy z bitą śmietaną

Zupa + danie główne + deser 19,90 zł